Intro CrossFit – CrossFit Columna pentru Începători

 

În ce constau antrenamentele de CrossFit pentru Începãtori

 

Antrenamentele de Intro CrossFit sunt cursurile de CrossFit introductive de la Uzina si se țin în paralel cu orele de avansați, cu antrenor dedicat, pentru a ușura etapa de învățare. Miscarile vor fi invatate gradual, incepand cu o bara de PVC (fara greutate) si avansand treptat, in functie de conditia ta fizica. Din experienta, dupa o luna de Intro CrossFit vei creste in mobilitate, forta si vei face fata cu brio claselor de CrossFit.

 


 

Fiecare clasă durează o oră iar antrenamentele – variate de la zi la zi – sunt împărțite în:

încãlzire: încãlzire generalã a încheieturilor urmatã de 5-15 minute de exerciții de intensitate mică-medie

forță/abilitate: 10-20 minute de învățare/perfecționare/creștere a forței la un anumit exercițiu

WOD (workout of the day) : antrenamentul propriu zis, o serie de exerciții care solicită întregul corp la maxim, contra cronometru.

 

Cum treci la urmãtorul nivel: CrossFit pentru Avansați

 

În cadrul antrenamentelor de CrossFit pentru Începãtori te vei juca cu elementele des întâlnite în antrenamente și cu cele 9 mișcări principale din CrossFit până când antrenorul consideră că ești pregătit să te antrenezi în siguranță la orele de nivel mai ridicat. Mișcările principale sunt:

• genuflexiuni: libere, cu bara în față (Front Squat), cu bara deasupra capului (OverHead Squat)

• îndreptări: clasice (Deadlift), Sumo Deadlift High Pull (SDHP), pus la piept (Clean)

• presă: presă umeri (Shoulder Press), Push Press, aruncat (Push Jerk)

∗ Alte mișcări: Burpees (coreene), Double Unders (sărituri duble la coardă), flotări, tracțiuni, balansul pentru tracțiuni și muscle-ups, etc.

Ritmul de învãțare depinde de tine şi ar fi de ajutor sã notezi dupã fiecare antrenament numele mişcãrilor nou învãțate şi greutãțile pe care le foloseşti pentru fiecare. Nu numai cã vei învãța mult mai repede numele şi prescurtãrile exercițiilor dar vei avea dovada clarã a evoluției tale.

 

Nu-ți fie teamă, vei avea în permanență un antrenor alături care îți va ușura exercițiile prin diferite progresii, astfel încât să te simți confortabil în timpul antrenamentelor și să înveți mișcările.

 

Cum participi la antrenamente

 

Pentru a putea să participi trebuie să te înscrii folosind butonul de mai jos. Dacă nu ai cont, mergi la pagina de Înregistrare și ulterior vei putea să-ți programezi prima ședință gratuită de CrossFit.

 

Alte Clase